Materiaal

Om te kunnen skaten en/of skeeleren, heb je uiteraard het juiste materiaal nodig. Recreatieve skatertjes starten vaak met een goedkoop setje dat je vindt in veel speelgoed- en sportwinkels, Decathlon, bol.com, enzoverder. Als volwassene of gevorderde skater wil je meestal net iets degelijker materiaal en zoek je soms wat langer.

Ben je competitierenner dan heb je weer veel specifieker materiaal nodig dat je niet in eender welke sportwinkel vindt. Skeelers, frames, wielen, roulementen, elk onderdeel is belangrijk om net dat tikkeltje meer te kunnen. Al deze onderdelen kosten wel wat, en daarom bieden we vanuit de club de mogelijkheid om speedskates te huren. Zo kunnen geïnteresseerde jongeren (of ouderen) instappen zonder meteen grote uitgaven te moeten doen.

Bij RSC Heverlee is het belangrijkste en ook verplichte onderdeel van de uitrusting, of je nu recreatief of competitief deelneemt, de helm. Heb je geen helm bij, dan mag je niet aan de lessen of trainingen deelnemen. Welke helm kies je best?

Ga je de openbare weg op, is het aan te raden om een fluohesje aan te doen. Zeker wanneer het wat donkerder wordt. Zo word je zeker gezien door andere weggebruikers. Ook (extra) verlichting is zeker en vast aan te raden. Je kan lichtjes op je helm bevestigen, maar ook op een eventuele rugzak of aan je skates. Er zijn ook wieltjes die licht geven; dat maakt het extra leuk.

Wat vind je nu waar?

Recreatiemateriaal Competitiemateriaal