Recreatie

De recreatie-afdeling laat je proeven van het volledige pallet. In de sessies op woensdag en zondag krijg je altijd weer een gezonde afwisseling aangeboden. Het helpt je op een plezierige manier vooruitgang te boeken in het skaten: je wordt flexibeler, stabieler en voelt je veiliger; ook in het verkeer.

Uiteraard wijzen we ook graag op zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer: Draag een helm en bescherming; en vanaf het donkerder wordt liefst ook een fluohesje én verlichting. Zo zien andere weggebruikers je sneller en kunnen ze je veilig naderen.

Heel wat kinderen én hun ouders komen bij ons terecht omdat zoon- of dochterlief skates kreeg en daar thuis en op straat wat op rondrolt. Onze lessen bieden de mogelijkheid om net wat meer te kunnen dan dat rollen.

Afhankelijk van de belangstelling organiseren we groepen en lessen waarin het verder gaat. Slalom, hockey, basket, voetbal; het komt allemaal aan bod! Tijdens de zomer trekken we zo veel mogelijk naar buiten: op de rollerparades van Brussel, Hasselt en Dessel zijn we geen onbekenden. Maar ook gewoon doordeweeks wordt in groepjes afgesproken om nog wat toertochtjes doorheen prachtige stukjes van Vlaanderen of zelfs buiten de landsgrenzen te doen.

Vanaf wanneer ben je welkom? Onze minimum richtleeftijd staat op 6 jaar, maar heel wat kinderen kunnen sneller instappen. Zijn ze in staat om aanwijzingen op te volgen van iemand anders als zijn/haar ouder; zijn ze gewoon op kampjes te volgen, … dan kunnen ze perfect aansluiten vanaf een jongere leeftijd.
Twijfel je? Kom dan zeker eens langs en doe eens een les mee. Definitief inschrijven doe je na 3 keer proberen, maar tegen dan ben je zeker gebeten door de skatemicrobe!

De lessen gaan door van september tot en met juni (ook tijdens de schoolvakanties!):

Zondag

9.00-10.00

Gevorderden ( & recreatiesporten)

Volwassenen (beginners)

Zondag

10.00-11.00

Beginners

Basis & Gevorderde techniek

Buitentoertjes (beginners) volwassenen (nadruk op leren buiten rijden en met verschillende obstakels omgaan)

Zondag

11.00-12.00

Nieuwe leden, brevetten (wordt tijdens de lessen gecommuniceerd)

Start 2 Speed indoor (vanaf ca half oktober tot en met de paasvakantie)

Zondag

11.00-12.30

Start 2 Speed outdoor – Rolschaatspiste provinciaal domein Kessel-Lo (vanaf na de paasvakantie tot en met half oktober)

Zondag

14.00-15.00

Winterrecreatie: Uitbreiding van het uur recreatiesporten. Variabele mogelijkheden zoals Hockey, Voetbal en Basketbal in samenwerking met bevriende clubs (kijk op de Twizzit-kalender voor de specifieke dagen)

Woensdag

18.00-19.00

Beginners

Basis & Gevorderde techniek

Woensdag

19.00-20.00

Gevorderden ( & recreatiesporten)

Maandthema’s:
1e woensdag: Basket/voetbal
2e woensdag: Speed
3e woensdag: Hockey
4e woensdag: Slalom/Techniek/Stunt
5e woensdag: Surprise